Nieuws

Marcel Maijer (RTL) het gezicht van VANORANGE op TV

BREKEND! BN’er Marcel Maijer (presentator bij RTL) wordt dit voorjaar en deze zomer voor zijn TV programma’s gekleed door VANORANGE. Zo krijgt VANORANGE | colours the world orangeĀ een nieuw gezicht op de nederlandse TV. (ism linda2dress styling van RTL).

Marcel Maijer (Amsterdam, 22 oktober 1965) is een Nederlands journalist en televisiepresentator. Hij is sinds 1997 sportverslaggever voor RTL Nieuws. Hij presenteert daarnaast veel sportprogramma’s, voornamelijk op RTL 7.

Maijer begon in 1990 als sportjournalist bij AT5. In 1996 was hij werkzaam als eindredacteur bij het programma ‘Tafel van zeven’ bij de sportzender Sport 7. Deze zender werd echter binnen enkele maanden al van de buis gehaald. In 1997 gaat Marcel Maijer aan het werk bij RTL Nieuws als sportverslaggever. In 2001 krijgt hij daarnaast ook een aanstelling als presentator van veelal sportprogramma’s. Hij verzorgt onder andere de uitzendingen rondom de Volvo Ocean Race, Formule 1, MotoGP, A1GP, Wimbledon, Kickboksen, Engels voetbal en Duits voetbal. Naast zijn televisiewerk bij sportuitzendingen presenteerde hij ook enkele niet sport-gerelateerde programma’s. Vanaf februari 2011 neemt hij de presentatie van het darts voor zijn rekening op RTL 7. Tijdens de Tour de France in datzelfde jaar verzorgde hij interviews ter plaatse.

Maijer wordt daarnaast incidenteel ingezet als algemeen verslaggever bij RTL Nieuws.